Kredittkort
Kredittkort

Stadig mer av vanlig handel har flyttet online etter hvert som internett har utviklet seg. Den vanligste måten for å gjøre opp for seg online er blitt med et betalingskort, eller med bankoverføring. Overføringstjenester som Paypal er også blitt veldig vanlige. Vanligvis er det problemfritt å handle online med disse metodene. Om butikken du handler med går konk, eller om produktet du har kjøpt ikke holder mål, kan man se dette som tapte penger. Dette unngår du hvis du har handlet med kredittkort.

Betalingsløsninger på nett

Med de fleste betalingsløsninger så trekker du penger direkte fra din egen konto. Hvis noe ikke skulle stemme er du avhengig av at nettbutikken drives av hederlige og hjelpsomme mennesker. Hvis noen er konk så hjelper det ikke hvor hyggelige folk er. Mesteparten av pengene er da tapt.
Hvis du bruker kredittkort til å handle online, så har du betalt med lånte penger. Kredittkortselskapet er delansvarlige, sammen med selskapet som står for betalingsløsningen, slik som VISA eller MasterCard. Dette betyr at de støtter deg hvis du trenger å klage over noe. Dette garanterer deg at du får pengene dine igjen.

Kredittkort garanterer deg penger tilbake

Rundt 90% av folk som har betalt med kredittkort, og leverer en klage ender med å få pengene tilbake. Saksgangen er rimelig simpel. Det første du gjør er å klage til butikken du handlet hos. Husk å dokumentere dette. Dersom klagen avvises der, eller de ikke svarer deg, er neste samtalepartner kredittkort selskapet, som gav deg kortet. Mest sansynlig får du da pengene i retur.