Kredittkort
Kredittkort

I dag finnes det nært sagt hundrevis av forskjellige kredittkort for private kunder. Det er gjerne tre områder i folks liv hvor man finner kredittkorttilbudene:

  • Bankforbindelser
  • Jobbsammenheng
  • Fritidsinteresser

For alle disse områdene kan man finne måter å betale på kreditt. Som forbruker kan du tenke at dette er smart, fordi man kan samle kvitteringer, få gode betingelser og motta store rabatter dersom man bruker kredittkortet. Poenget blir derfor hvilket kort skal du velge, når det står mellom disse store områdene av livet. Alle er viktige og du er like avhengig av dem for å ha et godt liv.

Bankforbindelsen

De fleste vil nok tenke at dette er stedet å søke om kredittkort på. Banken din har du et godt forhold til og vet at du kan få gode betingelser av. Bankforbindelsen er den ultimate finansielle rådgiveren man kan få, og de skal kunne veilede deg i hva du bør gjøre. Det er likevel ikke alle som får kredittkort i banken, og heller ikke ønsker å be dem direkte om hjelp. Derfor er det mange som velger noe annet.

Les også: Dette koster kredittkort i bruk (Finansportalen)

Jobben

Det er mange som kan få kredittkort gjennom jobben, men sjelden direkte. Det kan være at fagforeningen din har et eget kredittkort, eller at du kan få et kredittkort som er knyttet til den aktiviteten du bedriver på jobb, for eksempel transport. Fordelen med slike kredittkort er at man blir godt forsikret og blir tilbudt fantastiske reiser og opphold i ferier. Det kan føles trygt å ha et kredittkort som forstår deg som arbeidstaker og vet hvilke behov du har til pendling, arbeidsklær også videre.

Fritidsinteressen

Det er mange situasjoner der du trenger utstyr og ting til å bedrive den aktiviteten du gjør når du har fri. Det kan være du holder på med sportsfiske, golf eller at du elsker sykling. Dette er utstyr som vanligvis koster en del, og vanligvis kan man få en avbetalingsavtale. Andre ganger kan det følge med et kredittkort. Fritidsinteresser og hobbyer er ting som skal fylle livet med innhold og kan ofte være en stor utgiftspost. Derfor kan det være lurt med et slikt kredittkort, når man likevel bruker en god del penger på disse syslene.

Hva velger du å gå for?

Du kan se at det kan være fordeler med alle disse kredittkortene som er tilgjengelige. I bunn og grunn betyr det ikke så mye hva du velger, så lenge du blir fornøyd. Det viktigste er likevel å følge de betingelser og vilkår som gjelder for kredittkortet, slik at man ikke havner i luksusfella. Det kan fort bli uoversiktlig og dyrt. Det er også viktig å avstemme kreditten etter den økonomiske soliditeten, noe som blant annet innebærer at du har høy egenkapital og god inntjening.

Søk på et kredittkort i dag, og bruk gjerne nettleseren for å søke, da det vil dukke opp hundrevis av sider så fort du trykker på knappen. Les og lær og ikke hopp på det første og beste. Det kan være at noe passer bedre for noen, men ikke for deg.