Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er et fornuftig tilskudd til kredittreserven din. Bruker du kortet fornuftig kan du få tilgang til mange fordeler og rentefrie kjøp. Det er mange kredittkort på markedet og vi hjelper deg gjerne på vei. Du kan dra nytte av å sammenligne flere kredittkort før du bestiller og det kan være at du får mest utbytte av å ha flere kredittkort.

Flere kredittkort

Du bør ha flere kredittkort hvis du vil ha tilgang på flere fordeler. Bruker du kredittkortene fornuftig og betaler rettidig (helst før den rentefrie perioden løper ut) slipper du å belastes for renter og gebyrer. De fleste kredittkortene er helt gebyrfrie, noe som bil si at du ikke belastes for hverken bruk av kredittkortet eller årsgebyr. Da kan det være gunstig for den rutinerte å ha flere kredittkort, fordi du får tilgang til mange fordeler. Fordelene varierer veldig. Du kan få rabatter på alt fra kjøp av varer innenlands og utenlands til bonuspoeng ved flyreiser.

Finn det beste kredittkortet som passer for deg

Før du velger kredittkort bør du ha en viss anelse om hva du tenker å bruke kredittkortet på og hvor mye du kan tenke deg å ha i maks kreditt. Hvor mye du får innvilget i maks kreditt er det kredittselskapet som bestemmer etter en helhetsvurdering av økonomien din basert på dine ønsker. Du bestemmer imidlertid selv hvilket kredittkort du vil søke på og hvilket fordelsprogram du vil ha.

Hva bør du se på

Se på fordelsprogrammet og hvilke krav som blir stilt til søker – deg. Du bør også se på den effektive renten (hva er dette?), som er den totale renten du vil bli belastet for i året når alle kostnader er tatt med i beregningen. Er du grundig når du sammenligner kan du være trygg på at du får et kredittkort som passer dine behov og din økonomi.

Kredittkortet kan være din beste venn eller din verste fiende

Bruk sunn fornuft når du tar i bruk kredittkortet. Det gjelder når du handler i fysiske butikker eller på nett. Mange tar opp kreditt over evne. De havner ofte i klemma fordi de handler dyre forbruksgjenstander eller spiller casino hos et av de mange online spillselskapene. Mister du kontrollen bør du ikke ta opp mer lån og du bør heller se på muligheter for refinansiering av smålån hvis det er aktuelt. Bruk sunn fornuft slik at du bevarer en sunn økonomi! Det er du tjent med i lengden og du sparer deg selv for mye hodebry.