Kredittkort
Kredittkort

Skal du på ferie til utlandet i år og har tenkt at det kanskje er smart å ha med et kredittkort på turen? Da er du ikke den eneste. Mange tenker på samme måten og går til det skritt å søke om et kredittkort, enten i banken eller gjennom et av de mange kredittkortselskapene som finnes. Fordelene ved å bruke kredittkort på ferien er flere. Ved å bruke kredittkortet slipper du å tenke over hvor mye det står på bankkontoen hjemme. Samtidig er den store fordelen også at du ikke trenger å legge ut for hoteller, leiebil og andre kostnader på forhånd. Kredittkortet er nok som garanti i motsetning til et vanlig bankkort, hvor du må betale på forhånd.

Etter en flott ferie mottar du en faktura på beløpet du har brukt og betaler du den til tiden, blir det ingen rentekostnader. Det er selvsagt også mulig å dele betalingen i litt mindre deler, men da må en huske på at det blir lagt til renter.

Hvordan går jeg frem for å søke

Når du har bestemt deg for hvilket kort du ønsker å søke om, går du inn på nettsiden til det aktuelle kortselskapet og her finner du søknadsskjemaet. Fyll ut dette og send det av gårde via nettsiden. I de fleste tilfeller vil du motta svar innen kort tid om de godkjenner søknaden eller ikke. Blir den godkjent, vil du få tilsendt tilbud om kortet på e-post sammen med de betingelser som følger med kortet. Godkjenner du disse, må du identifisere deg med BankID og kortet vil bli sendt til deg i posten.