Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er en meget alvorlig affære, og det å ha et kredittkort medfører et stort økonomisk ansvar, noe som alle kredittkortkunder bør være seg beviste. Derfor er det viktig å ha en kritisk og forsiktig tilnærming til hvordan man bruker kortet. Uansvarlig bruk fører lett til store problemer (les mer om denne på vg.no). Dette er tilfellet med kortene, slik som med andre deler av den private økonomien.

Bruk kredittkort der hvor de gir fordeler

De beste kredittkortene gir mange fordeler til brukeren. De gir rabatter ved kjøp, og de gir brukeren muligheten til å gjøre større investeringer uten øyeblikkelige utgifter siden varekjøp er dekket av en lengre rentefri periode. Kredittkort gir økt sikkerhet ved kjøp også. Går noe galt, eller om noe er utilfredsstillende er det gode muligheter for å kreve pengene tilbake, med hjelp fra kortutsteder. I tillegg gir mange kort andre fordeler, som billigere hotellopphold eller gratis reiseforsikring hvis kortet ble brukt til å betale reisen. Kortene fra de forskjellige selskapene kommer med forskjellige fordelspakker, så det er viktig at man setter seg inn i betingelsene før man velger kort.

Viktige regler for kritisk bruk

Det finnes noen enkle regler som man må følge for kun å kunne høste fordelene fra kredittkort. Bruk ditt vanlige bankkort når du tar ut kontanter. Kontantuttak med de fleste gode kredittkort er vanligvis belastet med gebyrer, og renten begynner å løpe så fort pengene er utbetalt. Husk også å betale regninger på tiden og slett gjelden før den rentefrie perioden utløper. Legg også opp en fornuftig plan som sikrer at du kan betale regningene som kommer.